Građani čiste park Hastahana, akciji se priključio veliki broj mladih

Vijesti 17. apr 202114:21 1 komentar
N1

U sarajevskom parku "Hastahana" danas je počela velika ekološka akcija čišćenja Sarajeva. Veliki broj volontera odazvao se akciji "Čist grad je sretan grad" koja traje do 19. juna 2021. godine.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, kazao je kako su počeli iz Hastahane koja predstavlaj simbol borbe građana za očuvanje tih slobodnih površina.

“U Hastahani ćemo postaviti nove kante za otpatke i klupe. Prave se planovi kako da se ovaj prostor rehabilitizuje. Pozivam građane da se priključe u svojim mjesenim zajednicama. Samo zajedno možemo očistiti naš grad i održati ga čisitm. Ovo je nšto što treba da traje kontinuirano”, rekao je Mandić.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Njera Joldić, učenica Druge gimnazije Sarajevo, okupila se sa svojim drugarima i profesoricom socilogije.

“Mislimo da je izuzetno važno da nađši parkovi budu čisti. Potrudit ćemo da damo doprinos u čišćenju i da imamo najbolji rezultate”, kazala je.

Njena kolegica Ena Petrić kazala je kako je ovo veoma bitna akcija jer dosta ljudi provodi dosta vremena u ovom parku.

“Pored ovog parka, trebamo očistiti i druge dijelove grada. Mi ovo radimo u okviru društveno kroisnog rada. Ovo nam nije prva akcija. Smatram da je ovo dobra ideja. Provodimo skupa vrijeme, družimo se, pravimo neka lijepa sjećanja i pravimo našu okolinu dosta čišćom. Veoma je bitno imati zdravu okolinu jer se mi bolje i zdravije osjećamo”, kazala je Petrić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare