Gradonačelnica Sarajeva za N1 o odustajanju Barcelone od Olimpijade

Vijesti 22. jun 202216:57 > 17:48 4 komentara
N1

Benjamina Karić za N1 je prokomentarisala odustajanje kandidature Barcelone za Zimsku olimpijadu 2030. godine gdje je planirano da dio sportskog natjecanja bude u Sarajevu, čime bi olimpijski duh nakon 1984. ponovo bio u glavnom gradu BiH.

Karić za N1 kaže da je ponovna organizacija Olimpijade u Sarajevu probudila u njoj  najljepše emocije  te kaže da vjeruje i kod svih građana Sarajeva.

“Nažalost, sinoć smo dobili informaciju da će se apliciranje za Zimsku olimpijadu 2030. godine pomjeriti za jedan ciklus. Ono što je sigurno je to da pobratimski Grad Barcelona u Sarajevu vidi partnera za ovakvu realizaciju. Na ostale okolnosti ne možemo uticati. Sa druge strane, najveći benefit za bh. prijestolnicu leži upravo u pokretanju teme rekonstrukcije bob staze na Trebeviću, napominjem, jedine bob staze u regiji. Projekat obnove bob staze je već bio planiran programom rada Gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Zajednička aplikacija sa Barcelonom za dobivanje ZOI 2030., kao dodatni motiv, samo je ubrzala taj proces. Ovo je veoma skup i kompleksan projekat. Zato treba biti projekat sviju nas, svih nivoa vlasti, stručnih institucija i pojedinaca od kojih očekujemo pomoć i podršku”, navela je Karić.

Ništa od Igara u Sarajevu: Španija odustala od kandidature za ZOI 2030.

Na kraju, Karić je ponovila da je Sarajevo olimpijski grad i da mora biti centar olimpijskog sporta u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare