Granična policija spriječila krijumčarenje 32 državljana afroazijskog porijekla

Vijesti 23. jan 202415:45 0 komentara
Granična policija

Pripadnici Specijalne jedinice granične policije Brod, 23. januara 2024. godine, spriječili su krijumčarenje 26 osoba afroazijskog porijekla na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod.

Kako navode u saopštenju, krijumčarenje je otkriveno na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke DAF i priključnog vozila marke Wielton, registracijskih oznaka Poljske, kojim je upravljao državljanin Bjelorusije D.T.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz člana 189 Kaznenog Zakona BiH, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Teretno vozilo i druga dokazna sredstva su privremeno oduzeti, a krijumčareni migranti su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Granična policija

U istom danu, pripadnici Specijalne jedinice granične policije Doljani, spriječili su krijumčarenje 6 državljana afroazijskog podrijetla u mjestu Crveni Grm, općina Ljubuški. Krijumčarenje je otkriveno prilikom zaustavljanja putničkog vozila marke VW Touran registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljala državljanka BiH B. M.

Kao prethodnica navedenog vozila, bilo je i vozilo marke Audi, kojim je upravljao A. M. državljanin BiH. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni za počinjeno kazneno djelo lišeni su slobode, a vozilo i dokazni materijali privremeno su oduzeti.

“Protiv istih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH, dok će krijumčareni migranti, nakon ispitivanja u svojstvu svjedoka biti predani Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje”, navodi se u saopštenju policije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!