Gutić demantovao navode Elzine Pirić: Laž je da stojim iza napada, provocirala je „damskim“ istupom na skupu u Repniku

Vijesti 27. maj 202415:13 0 komentara
N1

Načelnik Općine Banovići Bego Gutić (SDA) demantovao je navode koje je u emisiji "Dan uživo" 24. maja iznijela federalna zastupnica i članica Pokreta demokratske akcije Elzina Pirić.

Pirić je optužila načelnika Gutića da stoji iz napada koji se dogodio 19.5.2024. godine u Banovićima, kao i vrh SDA. Gutić demantuje ove navode kazavši kako je Pirić iznijela “lažne optužbe”.

“Ništa novo od osobe koja se vodi matricom da sto puta ponovljena laž postaje istina, od osobe koja svaki put kada napravi incident za to optužuje druge. Sve je i počelo sa nasilnim pokušajem ulaska u općinske prostorije od strane Kluba vijećnika PDA 31.07.2023. godine, a danas je kulminiralo organiziranjem nezakonitih predizbornih skupova političke partije kojoj pripada (PDA). Uporno se krši Izborni zakon BiH što je potvrdila odluka OIK-a Banovići da kazni PDA i Elzinu Pirić po prijavi fizičkog lica (birača). Javnost treba da zna da je Elzina Pirić na skupu u Repniku provocirala „damskim“ istupom, dizanjem srednjeg prsta, dolaskom pod nečiji prozor na 20 metara i nazivajući (prozivajući) nekoga ratnim profiterom. U pitanju je dobro poznata matrica koja dolazi iz političke škole koju je pohađala kod svog političkog mentora”, naveo je Gutić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!