Gužve u McDonald'su, radnici ogorčeni i zabrinuti (FOTO)

Vijesti 30. dec 202218:46 0 komentara
N1

Prema neslužbenim informacijama centrala McDonald'sa oduzela je licencu za poslovanje u Bosni i Hercegovini. Naime, kako se saznaje, mostarske će poslovnice raditi još danas, a ranije je objavljeno kako s radom prestaju sarajevske poslovnice zbog dugovanja za najam. Drive-in poslovnica McDonald'sa u Sarajevu večeras su velike gužve. Radnici su ogorčeni jer ne znaju šta će biti s njihovim radnim mjestima.

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.

Prva franšiza u Sarajevu je otvorena u julu 2011. godine.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Posljednji objekat McDonald'sa u Bosni i Hercegovini otvoren je u oktobru 2020. godine, a bio je to drive restoran u naselju Šip.

Bilo je najavljeno ponovno otvaranje restorana u Banjoj Luci, navodno u šoping centru Delta Planet, ali je prema medijskim izvještajima pandemija korona virusa odgodila planove. Kao moguća nova lokacija za restoran pominjao se i Bihać.

Poslovanje McDonald'sa u BiH i prije je nailazilo na teškoće pa su tako svojevremeno zatvoreni objekti koji su bili otvoreni u Banjoj Luci i Tuzli.

Analitičari su to objašnjavali činjenicom da je McDonald's preskup za uvjete koji vladaju u BiH, a ima konkurenciju u domaćim ćevapima i drugim specijalitetima s roštilja koji imaju jaku ukorijenjenu tradiciju u zemlji.

Kako je teklo poslovanje McDonald'sa u BiH od otvorenja do danas

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!