Hadžibegićeva poruka za one koji misle da nije trebao biti selektor

Vijesti 04. jan 202321:17 0 komentara
N1

Novi selektor fudbalskih "Zmajeva" Faruk Hadžibegić večeras je u emisiji "Pressing" odgovorio kritičarima koji su u anketama kazali da ne podržavaju njegov izbor na ovu poziciju.

Poruka za one koji misle da niste trebali selektor?

“Ja nemam kome da se pravdam, ja ću raditi svoj posao najbolje što znam i najbolje što mogu. Ja ako budem prvi na kraju grupe, ljudi će reći svaka čast. Ako budem loš, doći će neki drugi”, kazao je Hadžibegić.

Šta je drukčije u ovom Savezu u odnosu na prethodni?

“Ja jesam imao otvorene sukobe sa Dinom Begićem koje je on provocirao. Čak smo došli do suda. On je eliminisao sve nas bivše fudbalere, nije bilo mjesta za nas. Ja kao sve moje kolege imamo legitimno pravo da mislimo da je fudbal naša kuća”, kazao je i poručio:

“Kod nas je Sušić jedini napravio rezultat i otišli smo na Svjetsko prvenstvo. Njemu nisu produžili ugovor, i njega su pomakli. Generalno veći je problem u ljudima i situaciji koju živimo, od bivše države smo došli u novu državu i ne znamo se ni ponašati. Imamo neke apetite, možda neki nisu na svom pravom mjestu”.

“Ja sam selektor. Ja niti mogu niti hoću da vodim Savez. Ja ću pokušati sa ekipom da napravim najbolji mogući rezultat. Ja uvijek imam svoje mišljenje koje ću reći svakome. Imam puno pozitivnih stvari koje ne znam iskomunicirati. Mi još uvijek imamo situaciju gdje se mi svađamo u svim sferama”, kazao je Hadžibegić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!