Halid Spiljak iz Oružanih snaga BiH za N1 iz Donje Jablanice: Situacija je puno bolja

Vijesti 08. okt 202411:08 0 komentara
N1 BiH

Halid Spiljak iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od prvog dana čini sve kako bi pomogao ugroženom stanovništvu u Donjoj Jablanici. U razgovoru za N1 je kazao kako je sada situacija dosta bolja, nego prethodnih dana.

“Od petka ujutru smo tu. Sada je već bolja situacija u Donjoj Jablanici. Uspjevamo raditi na čišćenju puta M-17 i zatrpanih kuća koje su u blizini puta. Dajemo sve od sebe. Mislim da se traže još četiri tijela. Radi se na intenzivnom uklanjanju i raščišćavanju područja”, kazao je Spiljak.

Između ostalog, naveo je kako će civilna zaštita procjeniti da li se treba izvršiti evakuacija.

N1 BiH

“Iz Civilne zaštite znaju puno više informacija, oni će procjeniti da li to treba izvršiti evakuaciju. Na terenu su četiri vojna lica. Ja sam iz Konjica rodom. Ovo je teško palo. Ovdje sam prvi stigao na lokaciju, oko 7 i 45 minuta. Bile su strašne scene, nisam mogao vjerovati da se ovo desilo. Dajemo sve od sebe. Što se tiče pruge trebat će vremena i građevinski zahvati ozbiljni da bi se popravilo, ali što se tiče puta vjerovatno će danas biti pušten. Nadam se da će država učiniti sve od sebe da ljudi nastave život ovdje. I u Konjicu je katastrofa, kataklizmične scene. Putevi su pokidani, ni čega nema. Gore su i naše inžinjerinske jedinice na terenu. Mislim da će se to sve riješiti uskoro. Želim sugrađanima da ostanu hrabri, da vjeruju u Oružane snage BiH, civilne strukture. Uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo dati maksimalni doprinos realizacija zadatka”, kazao je.

Iz BIHAMK-a su za N1 potvrdili da će put biti pušten samo za interventna vozila, a put  za građane još uvijek nije otvoren.

Sve detalje pratite u našem BLOGU UŽIVO. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!