Hamdija Fejzić “zaledio” funkciju predsjednika UO Memorijalnog centra Srebrenica

Vijesti 25. jun 202415:07 0 komentara
N1

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica Hamdija Fejzić, "zaledio" je ovu svoju funkciju budući da je kandidat za načelnika Srebrenice, potvrdio je za N1.

Kako nam je pojasnio Fejzić, on ostaje član Upravnog odbora, ali će obaveze i ulogu predsjednika obavljati njegova zajednica.

“Ta odluka je donesena u dogovoru sa članovima Odbora, a tako sam odlučio jer ne želim koristiti resurse centra i dovoditi se u sukob interesa koji nastaje mojom kandidaturom jer svi moji javni nastupi bi bili u jednu ruku i promocija kroz centar što ne želim već sam tu svoju funkciju prepustio zamjenici”, pojasnio je Fejzić rekavši da će u zavisnosti od rezultata na ovogodišnjim lokalnim izborima ovisiti i njegova funkcija u centru. Dakle, ukoliko osvoji mandat načelnika, ostat će član centra, a ukoliko izgubi onda će ponovo biti na poziciji predsjednika Upravnog odbora.

Podsjećamo, Fejzić je na čelo Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica imenovan u martu 2023. godine i to u ime Memorijalnog centra u prethodnom mandatu.

Kada je riječ o njegovoj kandidaturi za načelnika Srebrenice najavio je u maju ove godine. On je od predložena tri kandidata ostao jedini, a za šta su se usaglasile probosanske stranke SDA, SBiH, SDP i NiP.

Probosanske stranke odlučile: Hamdija Fejzić jedini kandidat za načelnika Srebrenice

Osim Fejzića, raniji kandidati za načelnike Srebrenice na ovogodišnjim lokalnim izborima bili su Faruk Đozić i Muhamed Avdić.

Pretpostavlja se i da će trenutni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić biti nezavisni kandidat jer je Općinski odbor SNSD-a predložio svog kandidata Miloša Vučića. Također, postoji mogućnost da Aleksandar Simić bude još jedan nezavisni kandidat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!