Hapšenja u nekoliko bh. gradova zbog kladioničarskih prevara

Vijesti 07. mar 202410:17 0 komentara
N1

Šest osoba osumnjičenih za prevare, iznude i pranje novca uhapšeno je u policijskoj akciji, u okviru koje su izvršeni i pretresi na šest lokacija u Trebinju, Čapljini, Mostaru i Foči.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su u jučerašnjoj akciji “Iks bon” uhapšene osobe čiji su inicijali inicijala B.H, M.Z, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M.

U saopštenju se navodi da su osove B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja osumnjičene da su za sebe ili druga lica pribavljali protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji.

“Na taj način su dovodili u zabludu oštećena lica da im više puta uplate `iks bon` na njihova imena ili na imena lica S.P, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M.”, navodi se u saopštenju.

Lica B.H. i M.Z. su osumnjičena za krivična djela prevara, iznuda i pranje novca, a lica inicijala S.P, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M. za pranje novca.

Policija je izvršila pretrese na šest lokacija, po dvije u Trebinju i Čapljini i po jednu u Mostaru i Foči, i oduzela 11 mobilnih telefona različitih marki, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske i četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi.

Akciju su sproveli pripadnici trebinjske Policijske uprave i Jedinice za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazorom Okružnog tužilaštva u Trebinju, a učestvovali su i pripadnici Policijske uprave Foča i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!