“Historijski susret”: Sastala se dva Harisa Silajdžića

Vijesti 21. dec 202207:41 3 komentara
Facebook

Mladi bh. političar Haris Silajdžić susreo se sa nekadašnjim članom Predsjedništva BiH svojim imenjakom Harisom Silajdžićem.

“Historijski susret dva Harisa Silajdžića“, objavio je ne Facebooku mlađi Silajdžić.

Mlađi Silajdžić je, podsjetimo, došao u fokus javnosti nakon što je kao šesti na listi Stranke za BiH u Izbornoj jedinici 7., osvojio više od 2.600 glasova i mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Nakon osvojenog mandata mnogi su ga optužili da je svojim imenom i prezimenom “prevario” glasače, odnosno da ih je doveo u zabludu kako se radi o “pravom” Harisu Silajdžiću. On je to negirao i pojasnio da se izborni materijal dijelio sa slikom, ali da je ipak izrađen i onaj bez nje, te da mu nije bio cilj da se stvori zabluda.

Inače, Silajdžić je uposlenik u IT sektoru. Rodom je iz Goražda. Gostujući u programu N1, priznao je kako je ime dobio upravo po nekadašnjem predsjedniku svoje stranke.

“Obzirom da se Haris Silajdžić kao ministar vanjskih poslova tada isticao angažmanom u Ujedinjenim nacijama za pomoć Goraždu, mnogi roditelji su djeci znali davati ime Haris, a ja nisam izuzetak. Dobio sam ime sto posto po njemu. Bio sam jedan od pet Harisa u razredu”, rekao je ranije Silajdžić.

Kao IT stručnjak, Silajdžić je istaknuo za N1, planira zalagati se za digitalnu transformaciju sistema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare