HNK dobija prvu premijerku: Ko je Marija Buhač

Vijesti 09. nov 202314:15 0 komentara
Screenshot

Marija Buhač (HDZ) danas će biti imenovana za novu i prvu premijerku Hercegovačko-neretvanskog kantona. Na ovu poziciju je stigla iz Zavoda za zdravstveno osiguranje gdje je obnašala funkciju rukovoditeljica Sektora za zdravstvo.

Nakon završene srednje škole, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, smjer finansije i računovodstvo i stekla zvanje diplomirani ekonomist.

Sudeći prema dostupnim informacijama o njezinom radnom iskustvu, Buhač je bez političkog iskustva. Inače, kćerka je bivšeg predsjednika županijskoga odbora HDZ BiH HNK Rafaela Gagre.

Na web stranici ZZO HNK navodi se da je Buhač rukovoditelj Sektora za zdravstvo u ZZO HNK od 2017. godine do danas. Također, bila je rukovoditelj ureda kontrolinga u ZZO HNK od 2015. godine do 2017. godine, te šef Službe za plan i analizu u ZZO HNK od 2013. godine do 2015.

Od 2007. godine do 2013. godine bila je stručni suradnik za plan i analizu u ZZO HNK, te od 2006. godine do 2007. stručni suradnik za kontrolu, praćenje i naplatu prihoda, također u ZZO HNK.

U svom ekspozeu naglasila je kako su potrebe ubrzane promjene za poboljšanje standarda života građana u ovom kantonu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!