Horvat za N1: Velika Kladuša nije “oslobođena” od dinastije Abdića, grad je oslobođen 1995. kada je završio rat

Vijesti 24. okt 202418:28 0 komentara

Novi načelnik Velike Kladuše Boris Horvat danas je za N1 govorio o izbornoj pobjedi na ovogodišnjim izborima. Kako je istakao, ne želi tvrditi da je Velika Kladuša oslobođena od bilo koga, kako su glasili neki navodi, te da je bio uvjeren u pobjedu od prvog dana.

“Ne bih tako nazvao, nismo mi oslobođeni od dinastije Abdića, znate kakvi su ljudi, to je možda malo i pretjerano. Najgore je što se ništa nije radilo niti zapošljavalo. Malo je pretjerano reći da smo oslobođeni bilo koga, Kladuša je oslobođena 1995. godine kada je završio rat”, kazao je Horvat.

Ističe da još uvijek nema osjećaj da je načelnik.

Ja još nemam neki osjećaj da sam načelnik jer još nisam ušao u općinu zgrade, još nemam neku euforiju. To je bila volja građana. Kada jedan Boris Horvat gdje živi 99 posto muslimana pobijedi, znači da nešto vrijedi. Ja sam rođen u Velikoj Kladuši i čitav život živim i radim sa ovim narodom. Trenutno je razlika oko 1.917 glasova jer nisu prebrojani svi glasovi“.

Ističe da je bio uvjeren u pobjedu od prvog dana.

Od prvog dana sam vjerovao strankama, da sam imalo sumnjao u bilo koga ne bih se kandidovao. Jednostavno, bio sam uvjeren uz pobjedu od prvog dana“.

Horvat kaže da će Velika Kladuša biti otvorena prema svim ljudima dobre volje.

Općina Velika Kladuša će biti otvorena prema svim ljudima dobre volje, prema svim kantonima, Vladi FBiH, kao i kontaktima koje smo imali sa općinama iz Crne Gore, Makedonije“.

Poručio je da se ne želi vraćati na to kako je vođena politika do sada, te da se želi okrenuti budućnosti.

Moram vam reći jednu stvar, svake godine kada su izbori dižu se tenzije ko je ovaj, ko je onaj. Moramo se okrenuti jednom za sva vremena budućnosti. Ne smijemo zaboraviti, ali moramo ići dalje. Kako je politika vođena, ne želim se vraćati na to. Želim da Kladuša radi, da živimo i da vratimo našu omladinu. Mene zanima privreda, moj budžet je veći nego budžet općine, mene niko kupiti ne može. Mene samo zanima jesi li čovjek ili nisi i hoćeš li raditi ili nećeš“.

“Onu noć kada su bili izbori, svi su me zvali i čestitali mi i kazali da žele saradnju sa Velikom Kladušom”, kazao je Horvat.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!