Humanitarni konvoj Crvenog križa FBiH stigao u Tursku

Vijesti 23. feb 202310:43 0 komentara

Crveni križ FBiH dopremio je prvi humanitarni konvoj za Tursku u saradnji sa tamošnjim Crvenim polumjesecom. Iz Crvenog križa BiH najavlju još jedan konvoj pomoći za one koji su pogođeni potresom na jugu ove zemlje.

Jasmin Niksić, stručni saradnik za zdravstvo i krizne situacije Crvenog križa FBiH kaže kako su uz podršku građana pripremili prvi humanitirni konvoj uz pomoć Crvenog polumjeseca Turske u cilju da pomognu stanovništvu koje je ugroženo nakon razornog zemljotresa.

CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH
CK FBiH

“Mi smo se bazirali na opremu kao što su šatori, deke, cerade, kreveti, agregati i grijalice kako bi ljudi imali osnovne uslove. Konvoj je prvo došao u Gaziantep gdje smo predali opremu i onda smo došli u grad Hataj i nakon toga došli u Iskenderum.

Crveni križ u BiH će stajati uz Crveni polumjesec Turske kako bi pomogli Turskim građanima i Sirijcima. Želimo u narednim danima pripremiti i još jedan konvoj jer smo vidjeli sad na terenu šta im to treba, kao hrana i higijenski artikli. Ovdje imaju mobilne kuhinje Crvenog polumjeseca, u svakom kampu, gdje distubuiraju hranu za sve kojima je potrebna”, rekao je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!