Hurtić iz moralnih razloga neće prisustvovati uručenju ključeva stanova u Vogošći

Vijesti 01. nov 202309:36 0 komentara
F.Z./N1

Najugroženije interno raseljene porodice koje su za mjesto svog integrisanja izabrali Vogošću, danas će dobiti ključeve svojih novoizgrađenih stanova.

Svečanom uručenju ključeva i presijecanju vrpce prisustvovat će predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ali ne i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić u čijoj je nadležnosti upravljanje i provođenje tog projekta u BiH.

Hurtić svečanom uručenju 27 ključeva za isto toliko porodica ne želi prisustovati iz moralnih razloga te zbog opstruisanja ovog projekta putem kojeg je u BiH do sad izgrađeno 2.778 stambenih jedinica, a čijem otvaranju Krišto nikada nije prisustvovala, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Zbog toga Hurtić smatra nedopustivim da vrpce presjeca onaj čija politika godinama ne odobrava izdvajanje sredstava iz budžeta za ovaj projekat.

“Ministarstvo već godinama u budžetskom zahtjevu traži sredstva za završetak projekta, a što je i predviđeno međunarodnim sporazumom. Zbog toga gotovo 300 većinom bošnjačkih porodica u Republici Srpskoj nije dobilo krov nad glavom, i pitanje je kada će”, navodi se u saopćenju iz Ministarstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!