IDDEEA BiH uspostavila punu funkcionalnost sistema u Čapljini i Ljubuškom: Građani mogu dobiti dokumente

Vijesti 21. aug 202412:27 0 komentara
Fena / Općina Čapljina

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine uspostavila je punu funkcionalnost sistema u Čapljini i Ljubuškom nakon što je prošle sedmice prekinuto izdavanje ličnih dokumenata u tim gradovima.

“Nakon ozbiljnog šumskog požara na Crnom brdu, koji je prouzrokovao velika oštećenja na telekomunikacionoj opremi Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH), obavještavamo javnost i građane da je Agencija uspješno uspostavila punu funkcionalnost sistema na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata u opštinama Čapljina i Ljubuški. Također, normalizovano je funkcionisanje svih drugih sistema koji su povezani ili koriste infrastrukturu IDDEEA-e u ovim opštinama”, saopšteno je.

Iz Agencije napominju da je, iako je požar uzrokovao potpuno uništenje telekomunikacione opreme, IDDEEA odmah preduzela sve potrebne korake i uspješno uspostavila privremeni sistem.

“Sada možemo obavijestiti građane da je sistem u potpunosti operativan i da sve usluge na lokacijama za izdavanje dokumenata u Čapljini i Ljubuškom funkcionišu bez zastoja. Zahvaljujemo se građanima na strpljenju i razumijevanju tokom ovog vanrednog perioda”, naveli su iz IDDEEA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!