Indeks Sebije Izetbegović dostavljen Tužilaštvu KS

Vijesti 07. mar 202314:52 1 komentar
N1

Kantonalno Tužilaštvo prikuplja dokaze, saslušava svjedoke, a čeka i dodatnu dokumentaciju iz Hrvatske o postdiplomskom studiju Sebije Izetbegović.

“Realizovana je naredba Opštinskog suda u Sarajevu”, za N1 je potvrdila portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Nezvanično indeks Sebije Izetbegović, dostavljen je Tužilaštvu KS, a u skladu sa ranijom naredbom Opštinskog suda i biće deponovan na sudu.

IZ MUP-a KS, koji je ranije dobio naredbu za izuzimanjem, za sada nisu željeli komentarisati slučaj.

Iz Tužilaštva, još za N1 poručuju saslušavaju se svjedoci, prikuplja se dokumentacija, upućeno je više zamolnica prema institucijama u Republici Hrvatskoj za dostavljanje dodatne dokumentacije. Po okonačanju radnji, Tužilaštvo će donijeti odluku.

Podsjećamo, Izetbegović je za N1 poručila da joj rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj nije dao ni jednu titulu, niti će joj, kako je kazala za N1, on joj i oduzeti.

Senat Univerziteta je odluku o oduzimanju magistarskog zvanja Izetbegović donio nakon što je formirana komisija koja je utvrdila sve činjenice, a koja je formirana nakon što prethodna komisija Medicinskog fakulteta nije završila svoj posao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare