Irfan Čengić potvrdio kandidaturu za načelnika Starog Grada

Vijesti 21. aug 202311:11 0 komentara
N1

Irfan Čengić (SDP) potvrdio je kandidaturu za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, nakon što je na referendumu u julu opozvan dugogodišnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić, koji je u pritvoru.

Kako je saopštio Čengić danas, iza njegove kandidature stajat će ‘Trojka’ (SDP, NIP i Naša stranka), a podržali su je još i Demokratska fronta, SBB, kao i lokalna stranka Savez za Stari Grad. Dodao je da ima podršku i samostalnih vijećnika.

“Cilj je da imamo dovoljno ruku u Općinskom vijeću da možemo realizovati sve ono što obećamo. Želimo novi odnos prema ljudima i građanima, kao i prema uposlenicima. Želimo novo vrijeme bez pritisaka, korupcije i kriminala. Imam dovoljno političkog iskustva, od prvog dana se mogu posvetiti poslu”, saopštio je Čengić, dodavši kako mu neće biti potrebne sedmice ili mjeseci da se ‘uhoda’.

Dodaje kako se u kampanji neće baviti protukandidatima, te da još uvijek ne zna ko će to biti. Očekuje da će Centralna izborna komisija u ovoj sedmici raspisati izbore za ovu općinu, te da bi optimalan termin za njihovo održavanje bio 22. oktobar.

Podsjetimo, građani su na referendumu 23. jula opozvali dugogodišnjeg načelnika ove sarajevske općine Ibrahima Hadžibajrića.

On se u pritvoru nalazi još od maja, a njega i saradnike tereti se za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!