Italijani su se oprostili od filmske dive Gine Lollobrigide

Showbiz 18. jan 202317:04 0 komentara
REUTERS

U Gradskoj vijećnici u Rimu ljubitelji kinematografije odali su počast italijanskoj glumici Gini Lollobrigidi, filmskoj divi koja je živahno predstavljala Italiju nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon skromnog djetinjstva, Lollobrigida je glumila uz holivudske zvijezde kao što su Humphrey Bogart, Rock Hudson, Burt Lancaster, Tony Curtis i Frank Sinatra, postavši jedna od najprepoznatljivijih filmskih ikona 1950-ih i 60-ih.

Ali, nikada nije pristala na hollywoodski studijski sistem i njezini najpoznatiji filmovi ostaju oni koje je snimila s italijanskim rediteljima prije i poslije američke glumačke karijere.

“La Lollo”, kako su je od milja zvali u Italiji, umrla je u 95. godini u rimskoj klinici u ponedjeljak, 18. januara, rekla je njezina bivša advokatica Giulia Citani.

REUTERS

Kad je prestala snimati filmove s punim radnim vremenom, Lollobrigida je razvila nove karijere kao fotografkinja i kiparica, a bila je i ambasadorica dobre volje Dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Organizacije za hranu i poljoprivredu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!