Iz Gradske uprave Sarajeva uputili oštar odgovor izraelskoj ambasadorici: Niko ne može krojiti stavove grada

Vijesti 22. okt 202318:52 3 komentara
N1/ F.Z

Povodom oglašavanja u javnosti izraelske ambasadorice Galit Peleg nakon današnjeg protesta podrške Palestini u Sarajevu, Gradska uprava Grada Sarajeva odbacuje sve njene navode kao neistinite.

U Sarajevu je danas održan protest podrške narodu Palestine na kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada građana. Između ostalih, obratila im se i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, poručivši kako su građani Sarajeva bili pod najdužom opsadom u modernoj historiji, da imaju pravo dići glas, stajati uz Gazu, te da je ovaj grad za mir i protiv ubijanja.

Snimak iz zraka: Hiljade ljudi na skupu podrške Palestini u Sarajevu (VIDEO)

Uslijedila je reakcija izraelske ambasadorice za BiH, u kojoj je, između ostalog, istakla pitanje “ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas“?

Izraelska ambasadorica reagovala na današnji istup Benjamine Karić

Iz Gradske uprave noćas podsjećaju da je gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić od početka sukoba osudila ubijanje svih nedužnih civila, te da, stoga, tendenciozne izjave koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva ne prihvataju da bilo ko nameće.

“Isto tako, želimo naglasiti da, niti izraelska ambasadorica, niti bilo ko drugi, ne može krojiti stavove Grada i nikakvim pritiscima Grad nije i neće podlijegati. Grad Sarajevo poziva ambasadoricu da svoju snagu, umjesto na širenje ovakvih neistina, usmjeri na pozivanje za iznalaženje rješenja za dobrobit nedužnog i izraelskog i palestinskog naroda. Iz Grada Sarajeva upućujemo isključivo poruke mira cijelom svijetu!”, naveli su na kraju saopštenja.

Podsjetimo, pored Sarajeva, protesti podrške Palestini održani su i u Tuzli, te u pojedinim gradovima regije, među kojima su i Beograd i Podgorica, a sve najaktuelnije informacije o stanju u Gazi, te odgovorima iz svijeta možete pronaći na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare