Iz GSS-a Mostar se izvinili građanima što nije bilo javnog dočeka

Vijesti 19. feb 202319:23
Facebook/GSS Mostar

Iz Gorske službe spašavanja Mostar su se izvinili građanima jer oni kao stanica nisu organizovali nikakvu vrstu javnog dočeka prilikom njihovog povratka iz Turske u koju su otišli kako bi pomogli u spašavanju onih koji su ostali pod ruševinama nakon razornih zemljotresa koji su 6. februara pogodili ovu zemlju i Siriju.

“Molimo vas da shvatite da članovi grupe koji su bili na misiji u Turskoj iza sebe imaju neprospavane noći, stravične slike te užasno težak put nazad kući, te Vas molimo da razumijete da smo željni svojih najmilijih, tople i čiste garderobe te tuša. Oprostite nam unaprijed, te veliko hvala svima na dobrim namjerama, al ipak prvo idemo da vidimo svoje porodice i da se pošteno odmorimo”, naveli su iz GSS-a.

Zatim su poručili građanima da se vide nekom drugom prilikom.

“Nadamo da ćete nas u budućnosti na misije ispraćati na isti način na koji ste htjeli da nas dočekate. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način podržali nas odlazak”, zaključili su iz GSS-a.

Podsjetimo, danas se u Bosnu i Hercegovinu vratilo na desetine spasilaca koji su otputovali u Tursku i zajedno sa kolegama kako iz regije i svijeta izvršavali svoju misiju spašavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad