Iza zatvorenih vrata Palate RS o opozivu Stanivukovića, čeka se konačna odluka

Vijesti 09. okt 202310:53 0 komentara
N1

Na sastanku koji nije najavljen medijima predsjednik SNSD-a sa koalicionim pattnerima stranke i predsjednikom Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vladom Đajićem pretresa mogućnost opoziva PDP-ovog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Sastanak je počeo u 10 časova i nije najavljen medijima, iako za njega vlada veliko interesovanje. Na sastanku su, osim Dodika i Đajića prisutni i Željka Cvijanović, potpredsjednica SNSD-a, ali i lideri stranaka koalicije koja čini slupštinsku većinu – Petar Đokić predsjednik SP, Nenad Stevandić, predsjednik US, Nedeljko Čubilović, predsjednik DEMOS-a.

Da će do sastanka danas doći najavio je sam Vlado Đajić u petak, nakon što je počeo skupljanje potpisa za peticiju o opozivu Stanivukovića. Uoči početka potpisivanja peticije Milorad Dodik je izjavio kako on kao lider stranke, kao ni Izvršni komitet SNSD nisu zauzeli stav o opozivu Stanivukovića koji bi, rekao je, mogao biti “opasna politička stvar”.

Inače, da bi do pokretanja inicijative o opozivu zaista i došlo, prema statutu SNSD, odluku o tome mora donijeti i Izvršni komitet stranke, a ne samo odbori na lokalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!