Izetbegović: Trebamo više poštovanja Srba i Hrvata prema Bošnjacima

Vijesti 29. aug 202221:15 13 komentara
Facebook

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović večeras je u Sarajevu kritikovao stranke "Trojke" koje je optužio da su potrošile 100 miliona KM mimo javnih nabavki, a ništa nisu uradile. Također, poručio je da Srbi i Hrvati trebaju iskazati veće poštovanje prema Bošnjacima.

“Idu izbori. Imate jake liste i slabu „Trojku“ protiv vas. Šta su uradili od obećanog? Ništa. Potrošili su više od 100 miliona mimo javnih nabavki, pa su obećavali velike projekte kojih nema. Čistoća grada je katastrofa”, kazao je Izetbegović.

Kada je u pitanju državni nivo, lider SDA je podsjetio na važnost ključnih resora koji su odabrani na početku mandata, poput ministarstava vanjskih poslova, odbrane i sigurnosti, koji su se pokazali “kao presudni u borbi protiv pokušaja retrogradnih politika koje su za cilj imale slabljenje države i njenih institucija”.

“Važan stub je sloga patriotskih snaga, a ne ovo rivalstvo, udruživanje više njih protiv jednog. Trebamo ih pobijediti i pridobiti ih. Ima da brane BiH zajedno sa nama. Što se tiče odnosa sa susjedima, sve što nam treba jeste više korektnosti i poštovanja prema nama, te poštovanja Srba i Hrvata u BiH prema Bošnjacima. Ne tražimo puno. Morat će se korektno ponašati”, poručio je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare