Kada Hotić se verbalno sukobila sa muškarcem sa transparentom

Vijesti 08. jun 202115:41 1 komentar
Kada Hotić
Kada Hotić (N1)

Kada Hotić, predstavnica udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" poručila je danas muškarcu koji je nosio transparent podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću da je i on "nečovjek, kao i Mladić". Ocijenila je da ovakvim potezom pravi štetu vlastitom narodu.

Danas je ispred sudnice u Haagu, prije samog izricanja presude Mladiću, došlo do manjeg incidenta. Naime, izvjesni Dragan Todorović nosio je transparent u znak “nepravde ovog suda”.

Ubrzo su reagovali porodice žrtava. A Nihad Aličković iz “AntiDejton” pokreta pokušao mu je izbiti transparent iz ruke. Zatim ga je natjerao da se skloni sa mjesta događaja.

Kada Hotić koja se i sama nalazi ispred sudnice poručila je Todoroviću kako je “nečovjek”. I da ovakvim potezom čini štetu vlastitom narodu.

“Vi ste neprijatelji svome narodu. Ovakav čovjek, on je nečovjek, on brani ratnog zločinca. Kaže da sud nije pravedan. Njega treba zajedno sa Mladićem”, navela je Hotić.

Dodala je da su ljudi kao Dragan Todorović “trovači svoga naroda”.

“Oni nedozvoljavaju da njihov narod ozdravi. Da prihvati istinu. Da dođe do jedne satisfakcije za žrtve, a i za njih same. Neko je u njihovo ime činio zločine. Trebaju ga javno osuditi”, zaključila je Kada Hotić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare