Kako stoji državna koalicija? Sanja Vulić odgovorila na potez Naše stranke

Vijesti 05. jul 202314:30 0 komentara
F.Z./N1

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine se nije našlo imenovanje SNSD-ovog Srđana Amidžića na poziciju ministra finansija BiH, a koji na toj funkciji treba zamijeniti Zorana Tegeltiju. Njegova stranačka kolegica, Sanja Vulić, pojašnjava kako je to desilo iz razloga što je dnevni red bio već uveliko formiran, te da se, s obzirom da je Amidžić prošao procedure, očekuje naredni korak predsjedavajuće Vijeća ministara BiH. Ujedno, kometarisala je i jučer izrečeni stav jednog dijela koalicije, tačnije Naše stranke, kako neće biti njihove podrške za Amidžića, a sve zbog posljednjih ispada predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Naše stranke, Vulić odgovara sa: “Rekli su iz Naše stranke kako neće podržati, ali ne znamo ko još ima u sastavu stranka u Predstavničkom domu ko bi mogao podržati, a da je to za sada javnosti nepoznato”.

Uskoro će sjednica, pa će se sve vidjeti, dodala je Vulić.

Na dodatni upit o tome da li to upućuje na prekompoziciju vlasti, Vulić odgovara sa: “To nisam rekla, to ste vi zaključili”.

Podsjetimo, Kojović je jučer naglasio kako će se držati spomenute odluke sve dok traju “napadi na državu BiH i njen ustavni poredak”.

Kojović: Povlačimo ručnu, koalicioni dogovor ne važi dok traju napadi na BiH

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!