Kiosk u jezgri Sarajeva služi kao “spomenik” za utrošenih 250.000 KM (FOTO)

Vijesti 21. maj 202114:52 > 14:53 2 komentara
N1/Faruk Zametica

U jezgri Sarajeva 2019. godine postavljen je kiosk kojeg je Turističke zajednica Kantona Sarajevo platila 250.000 KM, što je tada izazvalo veliku pažnju, čak i negodovanje javnosti u glavnom gradu BiH. Kiosk se i danas, više od dvije godine poslije nalazi na istom mjestu. Zatvoren je, zaključan, ruiniran s vanjske strane - a kao podsjetnik na ogradi i dan danas stoji ta cijena, 250.000 KM.

Mirsad Hubijar, bivši direktor Turističke zajednice KS je sa firmom Dinalsa, koja je kao najbolji ponuđač prošla na tenderu, potpisao ugovor za ovaj kiosk. Projekat je definisan kao “ključ u ruke”.

Te 2019. godine, u februaru mjesecu, nije bilo ništa sporno – osim cijene. 215.000 KM plus PDV – jednako je 252.000 KM, koji je imao grantni period od 24 mjeseca.

Tada je i najavljena gradnja informativnih centara na Baščaršiji, Bjelašnici, te gradnje informativnih centara na području općina Ilidža i Novi Grad.

Danas taj objekat izgleda ovako: Obrastao travom i šipražjem, okružen sa tri zaštitne ograde – na kojima stoji ime firme Dinalsa. Jedna je pocijepana, druga se ‘drži’, a na trećoj piše 250.000 KM sa znakom upitnika.

On se nalazi na jednom od najprometnijih dijelova Sarajeva, a već dvije godine nema nikakvu svrhu, osim što služi kao podsjetnik građanima koliko se javnog novca izdvaja za objekat od 15 kvadratnih metara, koji, opet ponavljamo, trenutno ne služe ničemu.

U dva navrata smo pitali Turističku zajednicu Kantona Sarajevo kakav je plan sa ovim objektom, koji plan za njega i da li će u skorije vrijeme služiti svojoj svrsi.

Do momenta objave ovog teksta – odgovor nismo dobili.

N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica
N1/Faruk Zametica

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare