Ko će biti zajednički kandidat “Trojke” za člana Predsjedništva BiH?

Vijesti 21. sep 202115:58 > 16:03 1 komentar
Nermin Nikšić
N1

Nermin Nikšić, lider SDP-a, odgovarajući na pitanje novinara o Denisu Zvizdiću kao eventualnom zajedničkom kandidatu "Trojke" za člana Predsjedništva BiH, rekao je da je sa njim otvoreno razgovarao, ali da ne želi da daje lažne nade.

“Zvizdića cijenim kao atipičnog SDA-ovca. S njim sam sarađivao kad sam bio premijer, on je bio predsjednik Parlamenta i jako korektno smo sarađivali. Međutim, rekao sam vrlo jasno da je u ovom trenutku SDP-u, ja ne želim da dajem obećanja koja ne mogu da izvršim, neprihvatljivo da ga podrži. Dakle, ne želim da dajem bilo kome nekakve, neću reći lažne nade”, naveo je Nikšić.

Kazao je i da lično nema ambiciju, te da ni na koji način neće biti smetnja.

“Zato što bih ja htio, da ne dam Denisu Zvizdiuću da bude… Ko što postoji niz kandidata u Našoj stranci, NiP-u, u SDP-u, nestranačkih kandidata, koji bi mogli biti zajednički kandidat, vjerovatno sam i ja u toj nekoj varijanti i opciji”, istaknuo je.

Kroz šalu je dodao: “Ako mi narede, moram”.

Dogovor “Trojke”

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, rekao je da im je najbitniji odnos unutar “Trojke”, koja će se pozicionirati.

“Koga god da izdvojimo kao kandidata za člana Predsjedništva, ako se oko toga dogovorimo, on pobjeđuje sigurno. I čini mi se da tad na sceni imamo polarizaciju na dva dijela – mi i SDA. I ove ostale stranke imat će priliku da biraju stranu”, istaknuo je Konaković.

Najvažnije mu je, dodao je, da se “Trojka” dogovori i prikaže svoj plan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare