Ko će u utrku za poziciju gradonačelnika Banjaluke?: Ko s kim, a ko protiv koga, nejasno je i najupućenijim

Vijesti 23. jan 202419:42 0 komentara
N1

Banjaluka je krajem prošle godine usvojila bužet za ovu godinu, a sada gradonačelnik podnosi inicijativu za rebalans za 2023. Dok iz ministarstva finansija tvrde da je to nezakonito, Draško Stanivuković spreman je odgovarati sam kao predlagač. Budžetska kriza, dolila je ulje na vatru političke krize u Gradu na Vrbasu, gdje se kandidati za lokalne izbore već samopromovišu. Ko s kim, a ko protiv koga, nejasno je i najupućenijim.

Poznati i manje poznati članovi gradskog odbora SNSD-a na jednom mjestu. Okupio ih je šef lokalnog ogranka stranke Vlado Đajić, ljuti protivnik PDP-ovog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Međusobno se optužuju za opstrukcije, ali i kriminal. Glasno ćutanje lidera SNSD-a Milorada Dodika na dešavanja u Banjaluci, unijelo je sumnje u razdor među članstvom, a sve zbog pitanja “pro ili kontra” Stanivukovića.

“Postoji puno jedinstvo u SNSD-u”, rekao je Darko Matijašević iz gradskog banjalučkog odbora SNSD-a.

Nije baš tako sudeći po objavama pojedinaca (Momčilo Antonić), ili istupima i potpisima. SNSD-ov odbornik Marinko Umičević stao je uz inicijativu Draška Stanivukovića za održavanje sjednice skupštine o rebalansu, koji je u ovom trenutku kako tvrdi vrh stranke- nezakonit.

Koalicije su tako i zvanično pod navodnim znacima, a sve je više solo igrača i u vlasti i u opoziciji. Draško Stanivuković uvjerava da sve radi po zakonu, a najavljuje i uvjerljivu pobjedu na predstojećim izborima, pominje čak 47%. Sa nekadašnjom koleginicom Jelenom Trivić ne dijeli više ni stranku, ni klupu, ali ni politička stajališta. Predviđa joj debekl.

Više u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!