Ko će zaustaviti Dodikove opasne akcije i prijetnje miru?

Vijesti 19. maj 202413:14 1 komentar

Vladaju duhovi prošlosti nad regijom. Šizofrena situacija. U oba bh.entiteta, ali i Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, sve do Mađarske.

Kritična napetost pred glasanje o Rezolucija o genocidu u Srebrenici, 23. maja. Bi sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Šmitov nikad oštriji govor o BiH. I glavnoj prijetnji. Jednom čovjeku. Otvoreno prozivanje njegovih opasnih akcija, destabilizacije države, secesionističke retorike i prijetnji. Nastavi li tako- može dovesti do najgoreg! Novog rata !?

Protiv tog jednog, po svemu, najopasnijeg čovjeka koji ‘trese’ državu, Milorada Dodika i njegovih podanika još jedna krivična prijava državnom tužilaštvu. Opet, podanici, državni funkcioneri, koje mi plaćamo, veličali ratne zločince i negirali genocid.

Ali taj i takav Dodik u vlasti je BiH. Trebao je za koalicijsku većinu. I Bošnjacima. I Hrvatima. Samo za rastaliti fotelje i državne funkcije. Koje, opet mi finansiramo!

U toj državi, koju zove, kavezom – Bosni i Hercegovini, odjednom bi sastanak koalicije!

I bi propast. Dodik svoje, ostali svoje.

Da ljubav baš Dodiku ne ide od ruke, a veze pucaju- vijest iz Zagreba. Stari prijatelj i ‘advokat’ sa Pantovčaka ga ozbiljno upozori. ‘ Uvrijedio je hrvatski narod’!

Kao da nam afera nije dovoljno, stigla i nova. Istorijska, kažu neki! Ko je Fatih Kol, počasni konzul ove države, ni manje, ni više nego u Panami ? Ko ga je uhljebio tamo ? Cvijanović tražila njegovu smjenu. Osumnjičen je u narkočvoru ‘Crna kravata’!

Ko su nam uopšte diplomate ? Karijerne, sigurno ne!

Sa vama je Suzana Stambol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare