Nekadašnji golman Dinama vodi životnu bitku i ima još samo jednu veliku želju: ‘Bolest je neizlječiva, umrijet ću‘

Nogomet 05. maj 202408:54 0 komentara
Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Nekadašnji golman Dinama Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju prošle godine i tada prognoze nisu bile nimalo dobre. Liječnici su mu tada davali samo šest mjeseci života. No Koch je već obilato „srušio“ prognoze i iako je svjestan da vodi tešku životnu bitku, optimizam ga ne napušta.

Koch je bio jedan od omiljenih likova iz svlačionice i to ne samo u zagrebačkom Dinamu, voljeli su ga i u drugim sredinama gdje je nastupao. O svojoj životnoj borbi sve je ispričao u dramatičnom intervju koje je dao za Bild, a prenio ga je Sport 1

– Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Ali Bog još nije odlučio kad će me uzeti. Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo! Tada hodam satima. A ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Jer za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, tad mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil.

U karijeri je branio u 213 prvoligaških i 165 drugoligaških utakmica.

– Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao – emotivno je priznao.

U Dinamo je Koch došao u ljeto 2007. iz Duisburga i nakon jedne sezone otišao je u bečki Rapid jer su braća Mamić odlučila u klub vratiti Tomislava Butinu. No u Rapidu se nije naigrao koliko je očekivao, vrlo je brzo prekinuo karijeru. I to ne svojom krivicom. Naime u dvoboju protiv bečke Austrije huligani s tribinama su bacili petardu koja mu je eksplodirala blizu glave. Zbog učestalih bolova, vrtoglavica, problema s ravnotežom i oštećenja sluha okončao je karijeru i tri godine kasnije odlučio FIFA-i tužiti navijače.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!