Konaković: Dodik je politička realnost bez koje se u BiH ne može

Svijet 30. maj 202312:46 0 komentara
Screenshot

Ministar vanjskih poslova BiH Elemedin Konaković učestvovao je na panelu posvećenom proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan, a koji je održan u okviru ovogodišnjeg Globsec Foruma koji se održava u Bratislavi.

Govoreći o aktuelnom trenutku u Bosni i Hercegovini, Konaković je kazao kako je neophodno da se uradi više kako bi EU i integracije postale opipljivije za građane i kako bi mogli vidjeti rezultate istih.

Odgovarajući na pitanje američkog profesora Edwarda Josepha o posljednjim potezima Milorada Dodika, Konaković je kazao kako je Dodik politička realnost bez koje se u BiH ne može, ali da je spreman podržati ideju, ako je neko ima, kako Dodika odvesti ili izbaciti iz Bosne i Hercegovine.

Kada su u pitanju posljednja dešavanja na Kosovu i u Srbiji, Konaković smatra da odgovore moraju dati Albin Kurti i Aleksandar Vučić, da bi lično odmah priznao Kosovo, ali da je svjestan da se to ne može desiti zbog kompleksnosti u Bosni i Hercegovini.

Pored Konakovića na panelu su učestvovali i ministri vanjskih poslova Austrije i Sjeverne Makedonije te zamjenica ministra vanjskih poslova Albanije, a u publici je bio i učestvovao u raspravi i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!