Konaković: Ništa nije isto od povratka Dodika iz Moskve, pozivam ga da stavi interese naših naroda ispred interesa Rusa

Vijesti 16. sep 202415:10 2 komentara
N1

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je kako se sve promijenilo od odlaska Milorada Dodika u Moskvu i njegovog povratka.

Istakao je da svako ko blokira bilo šta u BiH, direktno zvalači ruke u džepove građana. Uputio je poruku Dodiku i vlastima u RS.

“Mislim da se sve promijenilo od odlaska Milorada Dodika u Moskvu 6. juna i od njegovog povratka ne postoji politička saglasnost da se nastave stvari dalje, osim usvojenog budžeta, Pozivam njega i sve predstavnike u RS da misle o ljudima u BiH i stave interese naših naroda ispred interesa ruskog naroda”, rekao je Konaković.

Komentirao je i današnju sjednicu Vijeća ministara BiH kazavši kako su danas deblokirali priču u vezi populacijskog fonda sa UN, “projekta koji donosi podršku, pomoć i novac u BiH” te slične sporazume.

Komentirao je i imenovanje direktora SIPA-e, odnosno prjedlog koji je izazvao burne reakcije. Konaković kaže kako ovo nije ni prvo ni zadnje sporno imenovanje u kojima imaju različite poglede.

“Imamo dileme, dobili smo ozbiljna upozorenja i informacije da nije riječ o tako kvalitetnom kandidatu. Dok se ne raščiste te stvari nećemo glasati. Pozivam kolege da nam važne teme budu prioritet. I danas su troškovi života skuplji, a mladi odlaze. Neće ih ostaviti ili otjerati imenovanje bilo kojeg dužnosnika, a hoće ako im ne obezbjedimo uslove za život”, rekao je Konaković.

Poručio je i kako treba nastaviti evropski put, odblokirati dvije milijarde KM te usvojiti potrebne zakone o kojima se prestalo pričati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare