Košarac o navodima da se Dodik sprema na bijeg: Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH?

Vijesti 17. sep 202311:58 5 komentara
N1

Kao zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, s obzirom na neistinite i špekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, napisao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno – poručio je Košarac.

Košarac pita na kakve podatke se Helez poziva?

– Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju – naglasio je Košarac.

Košarac pita “kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke”?

– Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku. Matrica je uvijek ista – Helez i razni “helezi” u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija. Cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Republike Srpske i njenog predsjednika. Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem (čitaj kvaziobavještajnim podacima), tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! – rekao je Košarac.

Podsjetimo, ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je u razgovoru uživo na BHT1 kazao je da se Milorad Dodik priprema za bijeg iz Bosne i Hercegovine.

“Zatvor ili bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo”, poručio je Helez.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare