Košarac: Šefik bi da ponovo gleda političko odsijecanje glava srpskim liderima

Vijesti 01. sep 202111:23 4 komentara
Faruk Zametica/N1

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović predstavlja političku tempiranu bombu za sve narode i građane BiH jer "ne može da izađe iz ratne uloge prvog policijskog i obavještajnog pendreka srednje Bosne".

“Šefik bi ponovo da gleda političko odsijecanje glava liderima Srba i Republike Srpske, baš kao što je tokom rata gledao glavosječe i zločince pod njegovom komandom i kontrolom. Ta vremena su definitivno prošla i nikad se više neće vratiti”, rekao je Košarac za Srnu, komentarišući Džaferovićev zahtjev Christianu Schmidtu da smijeni člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prema Košarčevim riječima, Džaferovićev zahtjev predstavlja kršenje ustavnih prava i uvredu za ogroman broj građana Republike Srpske, koji su na izborima izrazili svoju volju da njih i Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH predstavlja Milorad Dodik.

“Džaferovićev zahtjev je skandalozan i opasan pokušaj poništavanja izborne volje 368.210 građana Republike Srpske! Niko nema pravo da donese takvu odluku, a ponajmanje nelegalno imenovani stranac, kojeg je u BiH, mimo volje svih strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, pozvala jedna grupa stranih diplomata”, poručio je Košarac.

On je ocijenio da “antiustavni i nedemokratski zahtjevi poput Džaferovićevog ne doprinose rješavanju bilo kojeg problema u BiH, već su u funkciji dolivanja ulja na vatru i provociranja kontraproduktivnog stranog intervencionizma”.

“Riječ je o klasičnoj promociji politike SDA i Bošnjaka, čiji čelnici pune dvije i po decenije prizivaju strance da intervenišu protiv Srba i Republike Srpske. Sve veći broj zemalja u Evropi i u svijetu uviđa da to nije politika, već neviđen politički kukavičluk, bježanje od odgovornosti, suočavanja sa stvarnošću i realnim političkim stanjem u BiH”, zaključio je Košarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare