Kukić: Milanović ima ozbiljnih zdravstvenih problema, treba mu dobar psihijatar

Novi dan 21. dec 202110:37 > 11:14 4 komentara
N1

"Predsjednik Hrvatske ima ozbiljnih zdravstvenih problema i trebao bi mu dobar psihijatar", ovako je jučerašnje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića komentirao akademik Slavo Kukić. Istakao je kako ga Milanovićevo ponašanje podsjeća na dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenicu i "velike probleme koje je tamo doživio".

“Naknadno se pokaže da su ti problemi jako upitni i da ne treba isključiti da je scenarij razrađen u Beogradu u njegovom kabinetu. Ne isključujem ni u ovom slučaju da je u kabinetu Zorana Milanovića razrađen scenarij kako se održati na površini, kako uz sebe vezati desno biračko tijelo u Hrvatskoj i na taj način povećati izglede za slijedeće predsjedničke izbore u RH. Ne vjerujem da će mu to uspjeti. On je po istoj matrici poražen 2016. godine, kada je izgubio izbore za Sabor koje niko drugi nije mogao izgubiti”, kazao je.

Smatra da Milanović ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

“Umjesto da ga se kritizira, bolje sugerirati njegovoj obitelji da se pobrine za njegovor zdravlje. Mislim da bi mu trebao dobar psihijatar”, istakao je.

Hoće li biti održani izbori u BiH?

Kukić navodi da BiH sa Srbijom i Hrvatskom funkcioniše po sistemu spojenih posuda.

“Da nije tog prelijevanja utjecaja ili kalkulacija u Beogradu i Zagrebu, sasvim sam siguran da mnogi problemi koji danas u BiH postoje, ne bi postojali. Da nema ambicija beogradskih koje se danas oslikavaju u tzv. srpskom svetu, a što je samo druga forma za koncept Velike Srbije, ne vjerujem da bi Milorad Dodik, koji je pragmatičan čovjek, išao preko crvene linije koju je već odavno prešao. Ne vjerujem ni da bi Dragan Čović išao sa tim maksimalističkim zahtjevima da ti lupne prijedlog na stol, ako ih ne prihvate da će blokirati sve živo, uključujući i državu, da nema neku vrstu lobističke potpore iz Hrvatske”, kazao je.

Kukić je mišljenja da će se opći izbori održati iduće godine, uprkos najavama bojkota.

“Niko neće odustati od izbora, bez obzira što danas prijete. Milorad Dodik je dobio poruku od opozicije da će izbora biti i da će oni ići na izbore, a on će sam odlučiti je li mu se isplati ili ne, a bilo da ode ili ne ode, tako su mu rekli iz opozicije, te izbore će izgubiti. Ići će na izbore i Čović. Na državnim jaslama preko HDZ-a živi nekoliko hiljada ljudi. Neće riskirati da se izgube pozicije, jer bi to dovelo u pitanje njegovu moć, a niko se ne želi odreći moći”, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare