Lejla Brčić: Ponuđeno mi je mjesto premijera KS

Vijesti 18. jan 202320:51 0 komentara
Fena

Bivša ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić (Naša stranka) potvrdila je da je bilo određenih razgovora i ponuda da bude nova premijerka Kantona Sarajevo, ali da to nije prihvatila.

“Da, istina je da je bilo određenih razgovora i ponuda kao i prilikom imenovanja Vlade 2021. godine. Moj odgovor je bio isti kao i tada. Imajući u vidu finansijsku krizu u koju cijeli svijet, pa i mi ulazimo, a posebno ako posmatramo KS kroz prizmu umanjenja sredstava zbog izmjene pondera, mišljenja sam da poziciju premijera treba obnašati neko čija su uža struka i profesionalna znanja vezana za ekonomsku struku”, kazala je ona.

Izrazila je zahvalnost kolegama iz Naše stranke, ali i koalicionim partnerima, koji su joj ukazali čast takvim promišljanjem o njoj.

Aktualni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (Naša stranka) kandidat je za državnog ministra prometa i komunikacija, te se otvorilo pitanje njegovog nasljednika.

Ranije je N1 objavio kako je Draško Aćimović, ekonomista i bivši diplomata, jedan je od potencijalnih kandidata za premijera Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!