(VIDEO) Lokalizovan požar u mostarskom naselju Bišće polje, Avijatičarski most otvoren za saobraćaj

Vijesti 30. jul 202414:43 0 komentara
N1

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar uspjeli su lokalizovati požar koji je jutros izbio u mostarskom naselju Bišću polju.

Iako su uspjeli lokalizovati požar uz pomoć zaposlenika okolnih kompanija u naselju Bišće Polje, u južnom dijelu Mostara, vatrogasci su i dalje na terenu, ali zasad ne očekuju da će se požar širiti.

Drgana Udženija, predstavnik kompanije koja se pravi prodajom guma, a koja se nalazi na području na kojem je jutros izbio požar, kaže da je crni dim primijećen jutros oko 10 sati. Prema njegovim riječima, vatra se vrlo brzo proširila zahvaljujući jakom vjetru.

“Vatra je prešla s jedne strane skroz na drugu i bili su nam ugroženi svi automobili, ali nekako evo uz sve naše radnike koji su… Prije dvije godine smo imali isti slučaj, pa smo možda malo imali i iskustva kako reagovati u ovoj situaciji, pa smo brzo to nekako ugasili uz pomoć vatrogasaca koji su vrlo brzo došli ovdje i pomogli nam da spasimo ovo sve, da sve ne izgori. Velika bi bila šteta da se zapale te gume, vjerovatno bi izgorjela cijela firma”, dodaje Udženija.

Materijalne štete u okolnim objektima nema, a nakon što je požar lokalizovan, Avijatičarski most ponovo je otvoren za saobraćaj.

Podsjećamo, požar na Bišću polju izbio je u prijepodnevnim satima. Na tom lokalitetu nalazi se veći broj privrednih objekata te benzinska pumpa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!