Magoda: Prihvatam kritike, žao mi je ako sam nekoga uvrijedio

Vijesti 05. jan 202319:13 0 komentara
N1

O inicijativi da se prolongira početak nastave u školama u Kantonu Sarajevo "kako bi učenici mogli uživati na planinama", danas je za N1 govorio Kenan Magoda, predsjednik u ostavci Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo i zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo. Reakciju javnosti izazvala je poruka sarajevskim roditeljima, odnosno rečenica: “Većina njih su pušači i konzumiraju alkohol. Apelirao bih neka samo ostave cigarete i alkohol i kasiraju 300 KM svojoj djeci za skijanje. Oni koji to ne konzumiraju, taj novac bi trebali imati”. Magoda je dodao i to da je Vlada KS obezbijedila djeci šestog razreda besplatno skijanje na Bjelašnici i Igmanu u trajanju od sedam dana.

Uslijedile su reakcije na ovu izjavu Magode za N1, a on se danas opet oglasio preko svog FB profila:

“Kada ste uživo u emisiji dešava se da kažete nešto što ne biste trebali i o čemu ste razmišljali u drugačijem kontekstu pri čemu ste previdjeli da se to može pogrešno shvatiti i da time možete povrijediti neke ljude, bez da vam je to bila namjera.”

Magoda: Ako roditelji ostave alkohol i cigare, imat će djeci za skijanje

Na svom FB statusu je napisao i da mu je žao ako je svojim izjavama povrijedio bilo koga.

“To nikako nisam želio. Ubuduće ću se truditi da više razmišljam o tome da postoji mnogo načina da se određene stvari shvate i da u obzir uzmem širi kontekst od onoga u kojem se svakodnevno krećem i u kojem ja živim. Prihvatam sve kritike i sve šale na svoj račun, posebno kada ih zaslužim. Ali ništa od toga me ne će pokolebati sve dok su svojim radom pomažem da stvorimo bolje i ljepše društvo. Rezultati koje sam postigao zajedno sa kolegama iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo svjedoče o tome da smo uradili sve što smo mogli da se obogati i ojača turistička posjećenost Sarajeva i BiH. Posebno sam se zalagao da pomognemo brojnim uposlenicima u turističkom sektoru da se oporave od posljedica pandemije i da ne ostanu bez sredstava za izdržavanje svojih porodica. Brojni realizirani projekti svjedoče tome.Moja greška je što mi je to postao prioritet jer sam upoznao mnoge od njih i suosjećam sa njima pa sam iz te perspektive i govorio”, napisao je Magoda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!