Mali, a veliki heroj iz Banjaluke: 13-godišnji Lazar spasio baku Dragoslavu iz požara

Vijesti 17. okt 202412:54 0 komentara
RTRS

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, učenik osmog razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić u Banjaluci, pokazao je da godine možda i nisu jedini pokazatelj zrelosti.

On je svojim primjerom to upravo i dokazao, ali i da i dalje postoje dobri ljudi kojima smo okruženi.

Naime, Lazar je rizikujući sopstvenu bezbjednost, spasio 74-godišnju baku Dragoslavu Vulin iz požara koji je zahvatio njenu kuću.

Reagujući instiktivno kao vrlo zrela i odrasla osoba, čim je ugledao dim, dotrčao je pomoći. Pozvao je hitnu pomoć i vatrogasce.

Kako prepričavaju očevici, nimalo bezazlena situacija koja je mogla završiti kobno. Kuću je zahvatio dim, a baka Dragoslava je bila u njoj. Planule su pregorjele instalacije, a zbog toga što je u pitanju montažna kuća, sve se moglo pretvoriti u pepeo. No, zahvaljujući Lazaru koji je reagovao brzo i pametno, izbjegnuta je katastrofa.

Dragoslava, koja je svoj radni vijek provela u prosvjeti, kaže da je danas rijetkost upoznati dječaka kao što je Lazar. Vrijedan i neustrašiv. Na njega su ponosni i roditelji i nastavnici. Ponosan je i on na sebe.

Trinaestogodišnji Lazar Vučelja, za razliku od većine svojih vršnjaka, voli ribolov i boravak u prirodi. Upravo, dok je u svom naselju pecao na Vrbasu, osjetio je dim i odmah je dotrčao da vidi treba li nekom pomoći.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!