Mandić za N1 o Pjanićevoj bašti i trafikama kod Tržnice

Vijesti 15. mar 202316:03 3 komentara
N1

Nakon što je akademik Amir Vuk Zec u programu N1 govorio i o staklenoj bašti kafića Revolucija koja je u vlasništvu proslavljenog bh. fudbalera Miralema Pjanića, N1 je kontaktirao načelnika Općine Centar Sarajevo Srđana Mandića.

U programu N1 Vuk Zec da je rekao da gradnja stambene zgrade na Markalama nevjerovatni promašaj i da mi na takvim mjestima stradanja ne njegujemo kulturu sjećanja. To je ukazao i na slučaju ispred Gradske tržnice gdje proslavljeni bh. nogometaš Miralem Pjanić je ustaklio baštu svog kafića Revolucija.

“Oni daju da se ustakli, još daju da se naprave dvije trafike”, naveo je Vuk Zec.

Vuk Zec o gradnji: Pjaniću dali da ustakli baštu i još stavili dvije trafike

Mandić za N1 kaže da ta bašta ima sve dozvole.

“Bašta je, u skladu sa navedenim elaboratom, dobila privremenu saglasnost, do kraja aprila”, rekao je Mandić za N1.

Kada je riječ o trafikama ispred Gradske tržnice Mandić za N1 objašnjava da je opštinsko vijeće donijelo određene odluke.

“Program o privremenom korištenju javnih površina je integralni dokument kojim su definisana uputstva za izbor lokacija kao i vrsta urbane opreme i aktivnosti koje su dozvoljene na otvorenim, javnim površinama u urbanoj zoni općine Centar. Program je rezultat višemjesečnog rada, te detaljne analize i obilazaka potencijalnih lokacija u gradskoj jezgri. Jedan od ciljeva Programa jeste da se urbani moblijar koji se odnosi na objekte jednostavnih usluga i privremene prodajne i uslužne objekte (pokretne naprave, prodajni štandovi, kiosci, stolovi i drugi privremeni objekti) kojima se privremeno zauzimaju javne površine unificira”, navedeno je u obrazloženju iz ove lokalne zajednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare