Mazalica: Da sam opozicija svaki put bih podržao veto člana Predsjedništva BiH

Vijesti 20. jun 202212:03 > 12:31 3 komentara
N1

U toku je posebna sjednica Narodne škupštine Republike Srpske. Održava se na zatjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Riječ je o 32. po redu posebnoj sjednici, a Dodik je zatražio da se NSRS izjasni o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 8. juna.

Ovu odluku Dodik je proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske i pozvao narodne poslanike da se izjasne.

U NSRS obratio se i Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a koje je rekao da je on opozicija da bi uvijek glasao za veto u Predsjedništvu BiH jer su odluke druga dva člana Predsjedništva protiv interesa srpskog naroda.

“Ja da sam u opziciji danas ja bih svaki put podržao veto člana Predsjedništva BiH. Da zaustavimo odluke Predsjedništva, jer su tu dva “Bošnjaka”. Potvrđivanje veta člana Predsjeništva ima snagu u suprotnom smo ih ohrabrlili. Znamo kako je izabran Željko Komšić. Da je to legitimno izabran Hrvat pa preglasaju člana iz reda srpskog naroda, pa bi se pitali da li smo pogriješili,” kazao je Mazalica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare