Mehmedovićeva poruka za SDA: Neka vam je sretno sa doživotnim predsjednikom!

Vijesti 10. okt 202322:12 1 komentar
N1/F.Z.

Apelaciona komisija Stranke demokratske akcije odbila je žalbu Šemsudina Mehmedovića nakon što je odbijena njegova kandidatura za predsjednika stranke.

Reagirao je zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović koji kaže da ova odluka Apelacione komisije ne zadovoljava elementarne pravne norme.

“Danas je i zvanično stigla Odluku o odbijanju žalbe koja je uložena na Odluku Izborne komisije SDA, o odbacivanju prijave kandidature za Predsjednika SDA BiH. Odluka Apelacione komisije u sastavu: Dževad Mahmutović, Safet Kešo i Sedad Dedić. Ovo je jedan pamflet, koji ni formalno a pogotovo suštinski ne zadovoljava elementarne pravne norme, koje su sami postavljali. Nevjerovatan je stepen kršenja Statuta SDA, elementarnih pravnih praksi, same suštine postojanja SDA kao političke stranke”, naveo je Mehmedović.

Kazao je da je ovo urađeno po nalogu Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.

“Strah od poraza, diktatura, jednoumlje. Po nalogu Bakira Izetbegovića ponovo djeluje ‘pravnik’ Dževad Mahmutović zbog koga je propala revizija tužbe protiv Srbije za genocid.

Nevjerovatan je stepen podaničkog odnosa Apelacione komisije, prema šefu koji postavlja standarde koji se mijenjaju iz dana u dan, sa jednim ciljem, da željeni vođa ne bude ugrožen. Osim formalno pravnih potpuno su zanemareni suštinski principi demokratije i slobode izbora”, rekao je.

Prema njegovim riječima, ‘SDA je važila za stranku koja je postavljala standarde, koji su se preslikavali kod drugih, danas je očigledno drugačije, jer SDA standarde niko drugi ne želi’.

“Ostat će u povijesti upamćeni kao neko ko je na vrlo grub način uzurpirao SDA od naroda, ali i kao neko ko je zanemario sve demokratsko-liberalne standarde zarad ličnih pozicija.

Gotovo je sigurno da će to ostaviti dalekosežne posljedice po snagu, stabilnost SDA, ali i budućnost Bosne i Hercegovine. Protiv diktature, jednoumlja, nepravde i zidova borićemo se sa demokratijom, slobodom, pravdom. Gradićemo mostove sa svim našim prijateljima. I nećemo odustati od naše misije izgradnje BOLJE SDA.

Podrška raste iz dana u dan i ovo je samo početak. Bez straha do pobjede! Neka vam je sretno sa doživotnim predsjednikom!”, naveo je Šemsudin Mehmedović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare