Mijatović za N1: Imam informaciju da se Dodik neće kandidovati za Predsjedništvo

Vijesti 13. jun 202209:51 > 11:28
F.Z./N1

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, kazao je u ponedjeljak za N1 kako ima informaciju da mu na "crtu neće izaći" lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je aktuelni član državnog predsjedništva iz entiteta Republika Srpska.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, kazao je u ponedjeljak za N1 kako ima informaciju da mu na “crtu neće izaći” lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je aktuelni član državnog predsjedništva iz entiteta Republika Srpska.

Mijatović je tokom gostovanja u emisiji Novi dan kazao da mu je glavni protivnik “stanje u Republici Srpskoj, pa tako i u Bosni i Hercegovini”…

“Ja kao protivnika vidim stanje u RS, kao i u BiH. Treba prestati gledati personalno. Mnogi očekuju kandidaturu Dodika, a po mojim informacijama on neće biti kandidat za člana Predsjedništva”, rekao je potpredsjednik SDP-a.

Na pitanje ko bi mogao zamjeniti Dodika, Mijatović je odgovorio da ne zna jer bi se inače “spremao protiv te osobe”.

Poručio je i kako lider SNSD-a nema kvalitete potrebne da sjedi u državnom predsjedništvu.

“U Predsjedništvu treba biti onaj koji ima sve kvalitete kakve nema čovjek koji sjedi iz RS. Ako gledate sada Predsjedništvo, Željko Komšića jedini je čovjek kojeg smatram predsjednikom na pravi način”, poručio je Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad