Miletić pisao Inzku: Nametnite zakon o negiranju genocida

Vijesti 13. apr 202110:15 1 komentar
N1

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić uputio je pismo Visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku. Pozvao ga je da iskoristi svoje ovlasti i nametne izmjene Krivičnog zakona BiH, odnosno zakon o negiranju genocida.

U dopisu ističe kako Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Krivičnog zakona BiH šalje drugi put Valentinu Inzku. Dodaje da nije dobio odgovor. Prijedlog je odbijen u dva navrata – 23.012020. i 8.04.2021. u Parlamentu BiH.

“Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona BiH Vam dostavljam kao instituciji Visokog predstavnka u BiH s ciljem da Vas pozovem da korištenjem dodatnih ovlasti iz Anexa 10. Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, nametnete ove izmjene zakona, imajući u vidu da su presude Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju obavezujuće za sve institucije BiH, a da je Parlamentarna skupština BiH odbila samostalno prihvatiti iste. Ovu priliku neću koristiti da posebno elaboriram pravosnažne presude sudova u BiH kao ni Vaša obećanja data javno u više navrata građanima BiH da ćete ovo pitanje riješiti na traženi način”, navodi se u dopisu.

Facebook

 

“Gospodine Inzko nametnite zakon o negiranju genocida i počinjenih ratnih zločina u BiH. Zabranite glorifikaciju presuđenih ratnih zločinaca”, poručio je Miletić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare