Miličević nakon zelenog svjetla SDS-u iz Ustavnog suda BiH: Moralna i politička pobjeda

Vijesti 28. jun 202412:06 0 komentara
Milan Miličević (N1)

Nakon što je CIK odbio da ovjeri listu za učešće na izborima SDS-u, ta stranka se obatila Ustavnom sudu BIH, koji je po žalbi odlučio u njihovu korist.

No, zbog rokova koji teku teško je reći da li će SDS stići da prijavi sve i nastupi na lokalnim izborima u oktobru pod starim nazivom koji imaju od 12.jula 1990.godine.

“U moralnom i političkom smislu znači nam mnogo, ali ne mogu u ovom trenutku da kažem šta će biti dalje. Dobili smo odluku preko advokatske kancelarije. Možda je ovo prvi korak u rješavanju i problema finansiranja, ali za to treba da imamo otvoren račun”, rekao je kratko za N1 Milan Miličević lider SDS-a.

Potvrdio je da je sigurno da su liste predate za novi subjekt SDS Volja naroda, koji je poslužio kao alternativa. Ipak, ne negira da Volja naroda neće nastupiti na izborima u Istočnom Novom Sarajevu, Trnovu i Jezeru, ali kaže da to nije ničija namjerna omaška, već nedostatak potpisa.

SDS je druga najjača stranka u Republici Srpskoj, koja je u opoziciji već 20 godina, čiji čelnici su nerijetko izlazili, pravili svoje stranke, prelijetali u vladajući SNSD, ali SDS je opstajao. Zadnja dešavanja smatrali su najžešćim udarcom na stranku koja se nalazi na američkoj crnoj listi.

Iz te stranke najavili su da će o privremenoj mjeri Ustavnog suda BIH kojom im je dozvoljen izlazak na izbore javnost obavijestiti na konferenciji za medije u Doboju u 14 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!