Miličević potvrdio, Jelena Trivić osniva stranku

Vijesti 22. mar 202317:06 0 komentara
Jelena Trivić (N1)

Milan Miličević prvi je političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku opciju u Republici Srpskoj. V.d. predsjednika SDS govorio je o tome nakon sjednice Predsjedništva SDS, odgovarajući na novinarska pitanja.

“Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku”, rekao je ističući da očekuje da ostanu zajedno “na putu rušenja aktuelne vlasti”.

“Jeleni Trivić želim svu sreću. Ja sam lično kao v.d. predsjednik SDS ponudio Jeleni Trivić da bude dio SDS, to bi bilo zadovoljstvo”, rekao je on.

Podsjetimo, Jelena Trivić bila je kandidatkinja PDP koju je podržao i SDS u trci za predsjednika Relublike Srpske. U izbornoj noći proglasila je pobjedu, a zvanične rezultate koje je objavio CIK, po kojima je predsjednik RS Milorad Dodik, Trivićeva, kao i formalno PDP i dalje spore tvrdnjama da su izbori pokradeni.

Povlačenje i sukob sa Stanivukovićem

U prethodnom periodu Trivićeva se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP bude li u stranci i Stanivuković.

Prethodnih dana pojedini mediji su pisali da je Trivićeva predala dokumentaciju za registraciju stranke u kojoj bi se, navodno, trebao naći Ljubiša Petrović, SDS-ov gradonačelnik Bijeljine.

“Ljubiša Petrović jednako SDS, SDS jednako Ljubiša Petorivić to nema potrebe da se dovodi u pitanje”, rekao je Petrović demantujući navode o izlasku i stranke.

U Danu uživo o ovome je govorio i Zukan Helez, ministar odbrane BiH, koji je kazao i to da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić okreće upravo Jeleni Trivić.

“Situacija status quo”

Predsjedništvo SDS razmotrilo je u Banjaluci rezultate referenduma o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, inače kadra te stranke.

“Zadovoljni sa svim što se dogodilo, cilj je postignut. Zadovoljstvo postoji, ali isto tako postoji i čvrsta spremnost da se nastavi ozbiljno raditi”, rekao je v.d. predsjednika SDS Milan Miličević.

Stranka će, rekao je on, nastaviti sa zahtjevom o smjeni lokalnog parlamenta predvođenog SNSD koji je nakon neuspjele inicinative za opoziv izgubio legitimitet. Kaže tražiće prvo od Vlade, pa onda od NSRS da raspusti Skupštinu Bijeljine, zaleći što to nije zakonska obaveza.

“Ja ću napomenuti da to nikada nije učinjeno. Ostaje status kvo, ista situacija”, rekao je on tvrdeći da to najviše šteti građanima jer u pravilu skupštinska većina nastavlja da opstruiše rad gradonačelnika blokirajući razvoj lokalne zajednjce.

SDS je ponovio zahtjev KOLOS prema Savezu opština i gradova za pravedniju raspodjelu sredstava od PDV. Očekuju da se o tome razgovara i na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva Saveza.

“Prihodi od PDV sa kojima se zvanično hvali Ministarstvo finansija da su povećani za 20% nisu značili povećanje prihoda u budžete opština i gradova više od 10%”, rekao je Miličević ističući da su samo računi za struju i troškove javne rasvjete lokalnim zajednicama veći za 50%.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!