Miličević: Preživjeće 9. januar i SDS, ali Dodikova bruka ostaje zauvijek

Vijesti 07. jun 202418:04 0 komentara
SDS

Nepravedna i nedemokratska presuda Apelacionog vijeća Suda Bosne i Hercegovine kojom se odbija žalba Srpske demokratske stranke na Odluku CIK-a kojom se zabranjuje učešće na izborima je nečuvena u demokratskim državama i parlamentarnim demokratijama. Ovo nije samo udar na Srpsku demokratsku stranku, već i na Republiku Srpsku, Dejtonski sporazum i ustavni poredak u BiH koji je proizašao iz tog sporazuma, poručio je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

iličević kaže da nije slučajno što se ovakva presuda donosi isti dan kada uoči Svesrpskog sabora Milorad Dodik poručuje da “namjerava da ukine kao Dan Republike Srpske 9. januar uprkos volji naroda od gotovo 700 hiljada građana Republike Srpske koji su se o tome izjasnili na referendumu”.

„Dodik najavljuje gaženje volje naroda i dogovor sa strancima da usvoji odluku Suda BiH o ukidanju Dana Republike Srpske“, navodi Miličević i dodaje:

“Od predsjednika Republike Srpske dobijamo veleizdajničku najavu da će nakon grba, himne i desetina nadležnosti Republike Srpske pokušati da ukine i 9. januar kao njen Dan i krsnu slavu. Srpska demokratska stranka neće dopustiti gaženje volje naroda sa referenduma iz 2016. godine”.

Miličević poručuje da će “preživjeti i 9. januar i Srpska demokratska stranka, ali da bruka Milorada Dodika ostaje zauvijek”.

„Očekujući ovakve političke, a ne pravne odluke bili smo spremni i išli nekoliko koraka ispred kako bi smo bili i tehnički u mogućnosti da se na izborima pojavimo kao Srpska demokratska stranka a kojoj će na listiću biti dodatno ispisan slogan – Volja naroda, a pod kojim smo prvi put izašli na izbore“, pojašnjava Miličević i dodaje:

“Nećemo dopustiti da nas uklone sa izborne trke”.

Iskoristićemo sve pravne puteve, kaže Miličević, kako bi se ova nepravda ispravila.

„Srpska demokratska stranka je stub srpskog naroda i mi, za razliku od onih koji su na vlasti gotovo dvije decenije, imamo šta ponuditi građanima“, naglasio je Miličević i poručio:

“Građani Srpske treba da znaju da se borimo za njihovo pravo izbora. Ostajemo odlučni i izaći ćemo na izbore”.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!