Ministar Isak traži pokretanje postupka protiv Sanje Vulić zbog psovanja ispred Suda BiH

Vijesti 05. feb 202415:18 0 komentara
N1

Nakon što je Sanja Vulić, zastupnica u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine i potpredsjednica SNSD-a psovala ispred Suda BiH, oglasio se Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Federacija BiH. Isak je zatražio pokretanje postupka protiv nje.

Isak u saopštenju za javnost tvrdi da je Vulić na najprostiji način ponizila sebe, a ne Sud BiH i da, kako navodi, njeno ponašanje ne priliči civilizovanoj osobi već osobi koja je lišena svih oblika manira.

“Zaista je neprijatno i tužno bilo gledati samoponižavanje zastupnice Vulić. Tražim od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tačnije od časnih članova ovog državnog organa zakonodavne vlasti, da u najkraćem roku pokrenu postupak protiv zastupnice Vulić zbog narušavanja ugleda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i kršenja Kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine”, naveo je Isak.

Podsjećamo, Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu.

Sanja Vulić psovala pred Sudom BiH uoči suđenja Miloradu Dodiku (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!