Katica: Sanji Vulić će biti uručen prekršajni nalog, ovo je kazna koju će morati platiti

Vijesti 05. feb 202416:28 0 komentara
F.Z./N1

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica u saopštenju za javnost istakao je da će Sanja Vulić, državna zastupnica i potpredsjednica SNSD-a zbog psovanja ispred Suda Bosne i Hercegovine morati platiti novčanu kaznu jer će joj, kako kaže Katica biti uručen prekršajni nalog.

Katica je naveo:

„Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerisati. Pratimo, nadziremo i kontrolišemo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak ‘crvene linije’. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem drugog lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zagarantovana prava, ali i snose posljedice za kršenje istih“, naveo je Katica.

Također, ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak je najavio da će zatražiti postupak od državnog parlamenta protiv Vulić zbog njenih izjava ispred Suda BiH.

Ministar Isak traži pokretanje postupka protiv Sanje Vulić zbog psovanja ispred Suda BiH

Podsjećamo, Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu.

Sanja Vulić psovala pred Sudom BiH uoči suđenja Miloradu Dodiku (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!