Ministar: Uhapšeni se ne dovodi u vezu s nestankom žene u Lukavcu

Vijesti 18. aug 202318:03 0 komentara
Hajrudin Mehanović (N1)

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić posjetio je danas Tuzlanski kanton gdje se, između ostalog, sastao i sa prvim čovjekom policije ovog kantona Hajrudinom Mehanovićem. Hurtić je komentarišući napad na ženu u povratničkom selu Tumare kod Lukavca, ali i nestanak starije ženske osobe u istom naselju, kazao da se moraju uključiti sve "relevantne državne agencije".

“Uporno ponavljam da od Jablanice, gdje je žena isprebijana zbog plate, preko Gradačca – gdje je žena ubijen – i sad ovdje gdje su našli svezanu ženu, hvala Bogu bez povreda i da nije silovana, da se moraju uključiti sve relevantne institucije, OSA, SIPA… da probamo riješiti ko je taj ko maltretira ljude”, poručio je Hurtić.

Sevlid Hurtić (N1)

Ministar je istakao kako je OSA jedna od najboljih sigurnosnih agencija u regiji i da bi mogla pomoći u istrazi.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović potvrdio je da je danas uhapšen muškarac koji se dovodi u vezu sa napadom na žene u povratničkom selu Tumare. On je naglasio da se ovaj događaj, za sada, ne može dovesti u vezu sa nestankom starije ženske osobe krajem jula.

“Tokom istrage ćemo utvrditi da li se radi o istoj osobi ili su potpuno odvojeni događaji”, zaključio je Mehanović.

Podsjećamo, pripadnici MUP Tuzlanskog kantona uhapsili su muškarca koji se sumnjiči za napad na žene u povratničkom selu Tumare kod Lukavca.

“Policijski službenici OKP PU Lukavac su radeći na otkrivanju NN počinioca događaja koji je prijavljen PS Lukavac 16.08.2023.godine, (a u kojem se ukazuje da je u porodičnoj kući u selu Tumare Grad Lukavac, vlasništvo V. S. (1970), isti pronašao svoju suprugu R.S. (1973) vezanu i u besvjesnom stanju), na osnovu operativnih saznanja i drugih prikupljenih dokaza, dana 17.08.2023. godine oduzeli slobodu jednom licu iz Lukavca, zbog sumnji da se radi o licu koje se može dovesti u vezu sa prijavljenim događajem, odnosno počinjenjem krivičnih djela”, saopšteno je iz MUP-a TK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!