Mirnes Ajanović najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle, objavio i program rada (VIDEO)

Vijesti 04. jan 202410:53 0 komentara
Mirnes Ajanović
Mirnes Ajanović (N1)

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) i advokat Mirnes Ajanović objavio je kandidaturu za poziciju gradonačelnika Tuzle na lokalnim izborima koji će biti održani 6. oktobra ove godine.

“Za Mirnesa Ajanovića mogu glasati samo građani Tuzle, a za BOSS i u ostalim mjestima gdje se odredi kandidatura. Iz tog razloga lična izborna kampanja Mirnesa Ajanovića biće koncentrisana na Tuzlu i molimo sve građane u ostalim mjestima BiH da to razumiju, a posebno jer to neće uticati na djelovanje predsjednika BOSS-a u opštoj bh. i svjetskoj politici u odnosu na aktuelne događaje i prijedloge poboljšanja uslova života svih građana.
Očekuju se tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, nametnute ili izglasane, i skeniranje glasačkih listova odmah nakon glasanja uz druge načine sprječavanja izbornih prevara koje su na proteklim izborima rezultirale sa pola miliona nevažećih glasačkih listova. To obavezuje sve građane da izađu na izbore i svojim glasom učestvuju u izgradnji adekvatne i nekorumpirane lokalne samouprave što je osnov za naredne narodne opšte izbore”, navode iz stranke BOSS.

Ajanović je objavio i program rada na području Tuzle koji se, kako navodi, sastoji od 150 stavki.

Podsjetimo, na ovoj poziciji je Zijad Lugavić koji je preuzeo mjesto gradonačelnika nakon 20 godina od Jasmina imamovića. Prijevremeni izbori održani su 5. februara prošle godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!